Szemléletformáló programok az egészséges és harmonikus családokért 2024

HÍD A GENERÁCIÓK KÖZÖTT

Az Egészséges és Harmonikus Családokért Alapítvány az idei évben is fő célja volt jelen projekt megvalósításával is a generációk közötti együttműködés feltételeinek megteremtése, több generációs családokkal kapcsolatos tapasztalatainak, jó gyakorlatainak megosztása szemléletformáló céllal, annak érdekében, hogy át tudják adni egymásnak az idősek és a fiatalok a generációjukban rejlő hasznos tudást, ezzel elősegítve, hogy a családok nagyobb harmóniában és egészségesebben éljenek együtt. Kitűzött célunkat úgy értük el, hogy minden generációt egy-egy ismert, hiteles személyiség képviselt, az ő közreműködésükkel értük el a célcsoportunkat, és végeztünk szemléletformáló tevékenységet.

Tapasztalataink szerint a nagycsaládok egyre kevésbé jellemzőek, az idősebb korúak sokszor magányosan élik még aktív életüket, az idősek által képviselt hagyományos értékrend és életkorukból fakadó élettapasztalatuk sokak számára egyre értéktelenebbé válik. Programunkkal párbeszédet alakítottunk ki a különböző generációk között, felhívtuk a figyelmet az idősebb korosztály értékrendjének, élettapasztalatainak fontosságára, hangsúlyoztuk a nagyszülői szerep értékét, célunk volt a családon belüli kapcsolatok kiegyensúlyozottságának megteremtése, a generációk együttéléséhez kapcsolódó előnyök, a családi élettel kapcsolatos tapasztalatok megosztása annak érdekében, hogy a generációk kölcsönösen megismerjék egymás szempontrendszerét.

A Programban mindezt szemléletformáló rendezvények megtartásával értük el.

2024. április 2. Húsvéti élménynap

A Híd a generációk között programunk 2024-ben a Húsvéti rendezvénnyel indult. Az idén is, a „Nyúlon túl…” az igazi család hangulata érződött a Húsvéti Ünnepünkön, ahol a Szülők Háza „nagypapája” Nyári Károly, mint meglepetés vendég rögtönzött szívmelengető koncertet adott nekünk és természetesen meglocsolta a jelen lévő lányokat, asszonyokat, az Olajág Otthonokból érkező Nagyik őszinte örömére.

Aliz Nyári angyali koncertjére egyaránt táncra perdültek kicsik és nagyok. Majd a tiszteletbeli nagymamák meséltek gyermekkoruk meghatározó húsvéti élményeiről, a gyerekek pedig bátran kérdezhettek tőlük.

Azután, ahogy az egy családban lenni szokott, a kicsik ki sem szálltak a nagyik öléből és már terveztük is a következő találkozót.

Természetesen nem maradhatott el a tojásfestés és a tojáskeresés sem, amelyet idén az Our Voice- os fiataljaink vezettek. Az Olajág Otthon lakóit sok szeretettel vették körbe a gyerekek és elmondták, hogy nagyon várják a következő találkozót.

2024. április 27. Mága Zoltán gálakoncert

Mága Zoltán szombat este 50. születésnapja alkalmából gálakoncertet adott ’50 év 50 koncert’ címmel, ahol a Nemzet Művészeivel és zenész barátaival lépett színpadra. A Művész Úr a nagyszabású eseményen ránk is gondolt és tisztelet jegyeket kaptunk, így az Olajág Otthon idős lakói és a Tegyél Jót!-os gyerekek is el tudtak jönni a koncertre.
A koncert nagyon jó hangulatban telt, a NapiNagyik és NapiPapik tapsoltak és énekelték a slágereket.

A Program a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-ének köszönhetően valósult meg.