Az Egészséges és Harmonikus Családokért Alapítványt dr. Fabricius Ildikó, családterapeuta hozta létre 1992-ben. Az alapítvány a többgenerációs családi együttélések során jelentkező szituációkra keresett megoldási mintákat. Az alapítvány elsődleges célja a kezdetektől a család megtartó erejének növelése volt.
A fő célok közé tartozik az esélyegyenlőségi struktúra kialakítása, a hátrányos és veszélyeztetett helyzetű családok felzárkóztatásának elősegítése, kiemelt figyelemmel az időskorúak esélyegyenlőségi feltételeinek megteremtésére. Az alapítvány támogatja a családvédelmet, elősegíti a családok integrációját, különös tekintettel az egészségkárosultakra és az idősekre.

 

Az Alapítvány elnöke 2021-től Csiszér Éva, projekt menedzser, tréner, marketing szakértő. Közgazda, valamint marketing végzettséggel rendelkezik, női vállalkozásfejlesztésben és pályázatírásban nagy gyakorlattal rendelkezik. Több kutatásban is részt vett, illetve irányította azok megvalósítását.  Tizenhat éve a nők munkába való visszatérését támogatja, a nők, családok, gyermekvállalás témakörében négy évig Magyarország 3. leglátogatottabb portálját vezette. A munka és magánélet összehangolásával, a női munkavállalás kérdéseivel azóta is folyamatosan foglalkozik. Érdeklődésének fókuszában a sikeres család áll, amelyben megvalósul a fiatalabb és idősebb generációk harmóniája. Párjával együtt két gyermeket nevel.